Ikaria – odotan aitoa, tarunomaista Kreikkaa

Elefteria i thanatos –  vapaus tai kuolema. Se on Kreikan motto sekä Nikos Kazantzakisin kirjan nimi.

“Vapaus tai kuolema” sopii motoksi myös  matkaajalle, kuollakseen vapautta kaipaavalle seikkailijalle. Minullekin. Toinen mottoni voisi olla: Elämä on lyhyt, vietä siitä niin paljon Kreikassa kuin voit.

Blogi käynnistyy varsinaisesti kreikan kielimatkalla Ikarian saarelle, jonne lähden 7.heinäkuuta illalla AirBalticin siivin. Lennän reissulla myös Aegean Airlinesilla, Transavialla ja Norwegianilla. Lupaan antaa näistä lahjomattomia arvioitani.

Ikaria ei ole perinteinen turistisaari, vaan hyvin omaa laatuaan.Odotan siloittelematonta Kreikkaa, villivihanneksia, paahtavia patikkapolkuja ja villejä aaltoja.

Ikaria sijaitsee noin tunnin lauttamatkan päässä Samoksen saarelta, siis myös hyvin lähellä Turkin rannikkoa. Lennän Ikariaan Ateenasta Aegean Airlinesilla.

Etenen blogissa  tunnelmista, maisemista, tilanteista toiseen Kreikan-matkoillani kuvin ja sanoin. En lupaa olla järjettömän kriittinen tai objektiivinen, vaan aina varauksetta hehkuttaa kohteen ihanuutta…no, ei sentään!

Siitä mikä on pielessä lupaan myös kertoa. Jotta blogissa olisi materiaalia muulloinkin kuin Kreikan-matkoilla, saatan tehdä syrjähyppyjä muualle maailmaan. Välillä matkustan yksin, välillä yhdessä perheeni kanssa.

Tietoa on myös luvassa muiden matkailijoiden päätösten tukemiseksi. Kohteita, ravintoloita, nähtävyyksiä, reittejä, aktiviteetteja, kirkkoja, historiaa, luostareita, ihmisiä. Kulttuuria, ruokaa ja kieltä.

Niin, kieltä…

Edessä uusi kieli, uusi saari ja uusi lentoyhtiö. Yllätysmomentteja riittää!

Ikariasta matkustan vielä Samokselle tapaamaan Karlovasin kaupungissa asuvaa ranskalaista ystävääni Virginieta, johon tutustuin viime syksyn Samoksen reissulla. Asun Karlovasissa Anema by the sea– majatalossa. Karlovasi on mielenkiintoinen pieni yliopistokaupunki. Toki Samosta aion tutkia muualtakin. Muun muassa juuri kunnostettu ja avattu Euphalinoksen tunneli on ohjelmassa.

Mutta ensin Ikariaan. Kielikouluni on Ikarian Centre. Se sijaitsee ylhäällä vuorella lähellä Arethousan kylää. Aion asua vajaat pari viikkoa vuorella kielikoulun majoitustiloissa. Reissuja sieltä ympäri saarta tehden mitä nyt pänttäämiseltä ehdin.

Otin sentään yhden hengen huoneen, vaikka yhteismajoitustakin olisi ollut tarjolla puolet halvempaan hintaan. Ei sentään tässä iässä enää…

Olen siis vihdoin päättänyt aloittaa kreikan kielen opinnot. Veri veti aloittamaan uutta kieltä ja mikäs sen sopivampaa kuin kreikka!

Nauttikaa Kreikasta kanssani!

PS:Kuvat muistuttavat viime vuoden ihanista matkoista Parokselle ja Samokselle.

8 vastausta artikkeliin ”Ikaria – odotan aitoa, tarunomaista Kreikkaa

 1. Voi, miten mukavaa. Kielikurssi on todella hyvä siellä. Olin 2 viikon kurssilla. Opettaja pistää oikeasti hommiin ja se on hyvä asia.Minäkin asuin yksin koululla. Opin esim. kirjoittamista kreikaksi paljon kurssilla. Iltaohjelmat ja retket olivat kivoja.
  Michalis-opettaja kyllä tarkkaan suunnittelee kullekin oikean tasoiset oppitunnit. Olet tehnyt hienon valinnan!

  • Varmasti pystyy.
   Aiotko vuokrata auton, kun kerroit kierteleväsi paikoissa tuntien jälkeen? Taksi lentokentältä koululle maksoi muuten 50 € , eli olisi ollut edullisempaa tulla esim. Samokselta laivalla.
   Koululla on myös iltaisin ohjelmaa.
   Pääsiäisenajan kurssista voi lukea todella hyvän kuvauksen Kreikkanetistä. Sen kirjoittaja tuli Ikarialle sitten uudelleen yhtä aikaa kurssille kuin minä. Jos en osaa laittaa linkkiä siitä tekstistä tänne, kirjoitan lisää, miten se löytyy.

 2. Hei, kiitos kommenteista! Olen saattanut lukea tuota pääsiäiskurssia joskus…täytyy tutustua! Hyvä kysymys tämä autonvuokraus. Olin ajatellut vuokrata auton ja kierrellä saarta sillä. Jouduin kuitenkin ostamaan aivan liian kalliit lennot, koska päätöksenteko kurssille lähdöstä jäi ihan viimetinkaan monista asioista johtuen. Lentojen hinta kirpaisi! Nyt epäröin auton vuokrausta vahvasti, koska budjetti. Uskon, että myös ryhmän kanssa näkee saarta aika lailla ja voi kuvata? Tai sitten vuokraan auton vain kurssi ulkopuolisiksi päiviksi, jotka saarella vietän!

  • Näin hyvin lähistön paikkoja kurssin puitteissa. Ehkä koululla on jo isompi auto kuin opettajan auto, johon mahtui 4 matkustajaa. Toisena autona oli ranskalaisen kurssilaisen auto. Läksyissä meni paljon aikaa iltaisin.En uskaltanut autoilla niillä teillä. Tarkoitukseni oli vuokrata auto kyllä.
   27.4.2017 – 3.5.2017 Ikarian matkasta kerron blogissani. Se on odysseus3.blogspot.fi
   Silloin asuimme saaren pääkaupungissa.

   • Luulen, että on jo isompi auto, koska joka toinen päivä kurssi on hotellissa Evdiloksessa ja ihmisiä pitää kuskata edestakaisin. Kiitos blogilinkistä! Katson mielenkiinnnolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *