Vuorten hämmentävä hiljaisuus

 

Eilisen kielikoululle saapumisen aiheuttaman alkujärkytyksen jälkeen aloin nähdä enemmän. Tajusin, että nykyihmiselle yksinkertaisuus on eksotiikkaa. Minullekin, vaikka olin kuvitellut olevani jossain määrin luonnonläheinen “jalat maassa” – ihminen.

Pysähtyminen yksinkertaisen kauneuden äärelle on niin vaikeaa! Pysähtyminen ylipäätään on hyvin vaikeaa. Hiljaisuus on pelottavaa. Kamera onneksi helpottaa asiaa. Linssin läpi näkee enemmän.

Saavuin siis eilen Ikarian kielikoululle vuorille lähelle Arethousan pikkuruista kylää. Ensireaktioni oli säikähdys. Kuinka simppeliä! Kuinka rauhallista! Kuinka pysähtynyttä! Olin huolissani – kuinka kestäisin kokonaiset 11 päivää hiljaisuudessa ja rauhassa. Ei ympärillä ravintoloita, rantaaa, uima-altaita, turisteja, tarjoilijoita, kauppoja, baareja, museoita…Apua!

Huoneeni on siisti, mutta yksinkertainen. Ei ilmastointia, onneksi tuuletin kuitenkin. Prameisiin turistikeskuksiin tottuneelle rakennukset näyttävät hyvin vaatimattomilta. Tarkemmin katsottuna liuskekivistä rakennetut muurit ja vilpoiset ulkotilat ovat kuitenkin varsin hienoja ja koknaisuus on hyvin suunniteltu ja toimiva.

Ympäristö on ensinäkemältä karu, mutta hetken tutkimisen jälkeen näen, että se pursuaa kauneutta, puhumattakaan maisemista, jotka ovat fantastiset. Luonnon rauha, johon olen sitten kai kadottanut yhteyden minäkin.

Tutustuttuani muihin kurssilaisiin ja opettajiin kreikkalaisella illallisella huoleni viihtymisestä alkoivat hälventyä entisestään. Pöydän ääressä nauraessamme päähäni tulikin ajatus, että tästä on tulossa hyvä kurssi. Erittäin hyvä!

Oli hienoa viettää iltaa israelilaisen, amerikkalaisen, parin italialaisen, ruotsalaisen ja kreikkalaisten kanssa. Miten hauskaa ja monipuolista porukkaa! Ja kaikkia meitä yhdisti ainakin yksi asia – rakkaus Kreikkaa kohtaan! Kielitieteen professori, arkkitehti, it-pomo, kirjailija, pari journalistia, lentoemäntä ja opettajia. Sopivan sekalainen sakki, että saamme varmasti aikaan hyvän tunnelman.

Hyvin erilaisen päivän kokemukset kruunasi vuoren ylle nouseva täysikuu. Nukahdin onnellisena.

2 vastausta artikkeliin ”Vuorten hämmentävä hiljaisuus

  1. Vähän sama kokemus kuin minulla Androksella, paitsi että hotelli, jossa majoitumme ja jonka tiloissa kurssi järjestetään on arkkitehtonisesti upea, ei mitenkään yksinkertainen. Minua myös hämmästytti ja ilahdutti kurssilaisten taustat. Ikähaitari oli 20 vuodesta noin 70 vuoteen. Nuorin oli USAssa opiskeleva kreikkalais-turkkilaisen perheen poika ja vanhin Australiasta tullut nainen, joka halusi oppia kreikkalaisten isovanhempiensa kieltä. Hauskaa seuraa oli myös Yhdysvalloissa opiskeleva norjalaista syntyperää oleva tuleva lingvistiikan tohtori, väittelin yhteisillä lounailla hänen kanssaan monista kielen ilmiöistä, koska olen itsekin kielitieteilijä. Kaikkia meitä yhdisti vahva motivaatio uuden kielen opiskeluun, ja kreikkalaisten opettajien sekä hotellin ja läheisen lounastavernamme henkilöstön sydämellinen ja aito vieraanvaraisuus sai meidät ulkomaalaisetkin suhtautumaan toisiimme tavallista lempeämmin. Olen nyt niin innoissani jatko-opiskelusta Kreikassa, että tuskin maltan odottaa seuraavaan kesään, jolloin aion olla Kreikan saarilla useammallakin kurssilla. Olen varma siitä, että 11 kurssipäivääsi kuluvat kuin siivillä. Itse nautin suuresti oman kurssipaikani hiljaisuudesta ja luonnonläheisyydestä. Oli kerrankin aikaa keskittyä aamupäivällä vain kielen opiskeluun ja iltapäivällä uintiin meressä, jota rakastan enemmän kuin mitään muuta. Kielikurssin oheistoiminnoista osallistuin vain ruoanlaittokurssiin, tanssikurssiin ja kolmeen retkeen koko kahden viikon aikana. Hotellissa oli tuona aikana myös maalauskurssi ja joogakurssi. Olisin voinut osallistua joogakurssiin, jos se olisi ollut illalla. Olen toivoton aamuntorkku, joten kurssin ja majoituksen järjestäminen samoissa tiloissa on minulle loistava ratkaisu, hyppäsin käytännöllisesti katsoen suoraan pedistä kahvikupposen kanssa oppitunnille hotellin terassille merinäköalan ääreen. Seuraavan kerran täytyy vain ottaa mukaan vielä nopeammin jalkaan sujautettavat sandaalit, että voisin nukkua vielä hiukan myöhempään aamulla. Odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi jatkosta Ikarialla.

  2. Voi, miten tunteikasta ja herkkää on tekstisi. Uskon tästä tulevan sinulle aivan huippukokemuksen!
    Jos edelleen aiot kierrellä koulun tarjonnan lisäksi myöhemmin saarella, uskon opettajan hyvin opastavan. Mieleeni tuli myös idea. Jos teitä on Evdilonissa useampi opiskelija, niin tehkää retki taksilla eri paikkoihin saarella. Therma on jännä kuumine lähteineen. Monia kohteita olisi ehkä tarjolla, mutta ei itse ajaen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *